Klaus Kösters, technical manager FrieslandCampina Creamy Creation Rijkevoort

In 2014 ben ik gestart met een persoonlijk coachingstraject om mijn functioneren als manager en de relatie met mijn team en mijn leidinggevende te verbeteren. Tijdens het kennismakingsgesprek hebben Monique en ik gekeken of de klik tussen ons er was, voor mij een vereiste was om het traject in te gaan. Ik kan mij onze eerste kennismaking nog goed herinneren. Ik denk dat het geen drie minuten duurde voordat ik wist dat Monique de juiste coach voor mij was. Dus de chemie tussen Monique en mij (en andersom ook) klopte ;-). Het was voor mij ook heel belangrijk, dat ik geen ander mens zou worden. Dit heb ik meteen ook duidelijk aan Monique aangegeven.

De gesprekken vonden van begin af aan op basis van gelijkwaardigheid plaats, wat mij een gevoel van zekerheid gaf. Met Monique heb ik alles kunnen bespreken waar ik tegenaan liep en ze was altijd een sparring partner. Ik had tijdens de gesprekken nooit het gevoel dat Monique mij iets wilde opdringen om mogelijk snel verbeterresultaten te bereiken. Integendeel: door haar professionele manier van gesprekken te voeren waren er heel veel eyeopeners en mogelijkheden om dingen anders te zien, waardoor ik uiteindelijk een positieve ontwikkeling in kon gaan.

Aan het eind van het traject heb ik een aantal resultaten bereikt:

  • De relatie met mijn eigen team is duidelijk verbeterd, omdat ik gezien heb dat ik van ieders vaardigheden gebruik kan maken om doelen te bereiken. Ik hoef niet alles zelf te bedenken of uit te voeren vanuit mijn eigen vakbekwaamheid.
  • De relatie met mijn peers en stakeholders is ook veranderd, omdat ik geleerd heb hen om ondersteuning te vragen en die andersom ook te geven.
  • Ik ben zichtbaarder geworden voor mijn leidinggevende, doordat ik de communicatie met haar heb verbeterd. Ik geef aan waar ik mee bezig ben en waar ik naartoe wil. Ik heb geleerd successen te vieren en positieve afdelingsresultaten te delen.

Al in al ben ik een betere manager geworden. En het belangrijkste is dat ik nog steeds dezelfde mens ben gebleven en lekker in mijn vel zit.

Naast de leuke en intensieve gesprekken en oefeningen wil ik graag de observaties benoemen die we een aantal keer tijdens ons traject hebben gedaan. De uitkomsten hebben soms voor verrassingen gezorgd, omdat dit ook voor buitenstaanders eyeopeners waren.

Bedankt voor onze prettige samenwerking!

Wil je een volgende stap in je loopbaan zetten?
Of heb je medewerkers die je in beweging wilt zetten?

Ik kom graag bij je langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

13 + 8 =

Share This